Page 1 of 1

FCKeditor Not showing in Firefox

PostPosted: 2:49pm, Mon 05 Nov, 2012
by mdegive
FCKeditor toolbar does displays fine if you use Internet Explorer or Chrome but does not show in Firefox.

Re: FCKeditor Not showing in Firefox

PostPosted: 3:43pm, Mon 05 Nov, 2012
by duncanc
Which version of firefox are you using?

I noticed this problem in phplist and also in Drupal using firefox 17. I have removed that version and installed 16, currently 16.0.2 and the toolbar is now displayed for phplist and for Drupal.

See this firefox bug report that seems to confirm the problem and the firefox version affected https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=776376

Re: FCKeditor Not showing in Firefox

PostPosted: 8:52am, Thu 22 Nov, 2012
by mag23
Compatibility test does not work for Firefox. I suggest this change:

admin\FCKeditor\fckeditor_php5.php line around 57-60

Code: Select all
else if ( strpos($sAgent, 'Gecko/') !== false )
   {
      $iVersion = (int)substr($sAgent, strpos($sAgent, 'Gecko/') + 6, 8) ;
      return ($iVersion >= 20030210) ;
   }


change
Code: Select all
return ($iVersion >= 20030210) ;

with
Code: Select all
return ($iVersion >= 10) ;

OR
with
Code: Select all
return TRUE;

Re: FCKeditor Not showing in Firefox

PostPosted: 12:54pm, Thu 29 Nov, 2012
by dang
Just registered to the forum to say thank you! This quick fix solved the issue.

Cheers,
Daniele

Re: FCKeditor Not showing in Firefox

PostPosted: 5:01pm, Sun 02 Dec, 2012
by seahawk
Thanks this worked. Should be permanent post untill PHPlist is fixed in the next version.

Re: FCKeditor Not showing in Firefox

PostPosted: 6:07pm, Tue 04 Dec, 2012
by msnewmark
All I did to fix this is to update Firefox today, December 4, 2012. Apparently it's been fixed in the browser.

Re: FCKeditor Not showing in Firefox

PostPosted: 12:24am, Fri 25 Jan, 2013
by walterps2
It doesn't work for me. But the drupal demo here http://drupal.fckeditor.net/demo, works ! I dont understand why.

Re: FCKeditor Not showing in Firefox

PostPosted: 8:44am, Fri 25 Jan, 2013
by walterps2
I istalled ckeditor and it works: http://dem.cipcipstore.it/ckeditor/samp ... lpage.html
but doesn't work in phplist. Can someone helps me ?

Re: FCKeditor Not showing in Firefox

PostPosted: 8:47am, Fri 25 Jan, 2013
by walterps2
This is my configuration file

# the FCKeditor is now included in PHPlist, but the use of it is experimental
# if it's not working for you, set this to 0
# NOTE: If you enable TinyMCE please disable FCKeditor and vice-versa.
define("USEFCK",1);

# If you want to upload images to the FCKeditor, you need to specify the location
# of the directory where the images go. This needs to be writable by the webserver,
# and it needs to be in your public document (website) area
# the directory is relative to the root of PHPlist as set above
# This is a potential security risk, so read README.security for more information
define("FCKIMAGES_DIR","/fck_images");

# TinyMCE Support (http://tinymce.moxiecode.com/)
# It is suggested to copy the tinymce/jscripts/tiny_mce directory from the
# standard TinyMCE distribution into the public_html/lists/admin/plugins
# directory in order to keep the install clean.
# NOTE: If you enable TinyMCE please disable FCKeditor and vice-versa.
# Set this to 1 to turn on TinyMCE for writing messages:
define("USETINYMCEMESG", 0);
# Set this to 1 to turn on TinyMCE for editing templates:
define("USETINYMCETEMPL", 0);
# Set this to path of the TinyMCE script, relative to the admin directory:
define("TINYMCEPATH", "plugins/tiny_mce/tiny_mce.js");
# Set this to the language you wish to use for TinyMCE:
define("TINYMCELANG", "en");
# Set this to the theme you wish to use. Default options are: simple, default and advanced.
define("TINYMCETHEME", "advanced");
# Set this to any additional options you wish. Please be careful with this as you can
# inadvertantly break TinyMCE. Rever to the TinyMCE documentation for full details.
# Should be in the format: ',option1:"value",option2:"value"' <--- note comma at beginning
define("TINYMCEOPTS", "");

Re: FCKeditor Not showing in Firefox

PostPosted: 9:09am, Fri 25 Jan, 2013
by walterps2
OK now, i find the solution:

/admin/FCKeditor/editor/fckeditor.html

// Base configuration file.
//LoadScript( '../fckconfig.js' ) ;
LoadScript( '../../?page=fckphplist&action=js3' ) ;

If I comment the second loadscript line and uncomment the firts the editor works.

Re: FCKeditor Not showing in Firefox

PostPosted: 3:41am, Sat 24 Aug, 2013
by vegron
Hi!
Mi FCK Editor toolbar is not showing in Firefox/Chrome/Safari.

I've tried all the above... but it's still not showing!

Any recommendations?

:roll:

Thanks

Re: FCKeditor Not showing in Firefox

PostPosted: 2:35pm, Wed 28 Aug, 2013
by lostnode
Yes, by default it seems to be turned off, go under Config > Plugins and enable the FCKEditor plugin, this will turn it on on all browsers.

Re: FCKeditor Not showing in Firefox

PostPosted: 11:42am, Mon 14 Oct, 2013
by shayanjameel08
I've tried all the above... but it's still not showing!