users found but not processed

Once you've installed phpList Version 2... ask questions here!
Forum rules
Please help the volunteers to help you by supplying the version of phpList you are using, browser & version and if possible, a link to your phpList installation. This is for Version 2 of phpList (the orange one).

users found but not processed

Postby Spooooon » 6:10am, Fri 18 Jul, 2014

Hi there,

I've been using phplist to send out emails successfully for about 3 years, but today, the email did something weird.

I got the final processing report email, but much quicker than usual:
Code: Select all
[Thu 17 Jul 2014 20:00] [71.103.240.61] Processing message 387
[Thu 17 Jul 2014 20:00] [71.103.240.61] Looking for users
[Thu 17 Jul 2014 20:00] [71.103.240.61] Found them: 229 to process
[Thu 17 Jul 2014 20:05] [71.103.240.61] Processed 229 out of 229 users
[Thu 17 Jul 2014 20:05] [71.103.240.61] It took  6 mins 10 secs to send
this message
[Thu 17 Jul 2014 20:05] [71.103.240.61] Script stage: 5
[Thu 17 Jul 2014 20:05] [71.103.240.61] 229 messages sent in 290.75 seconds
(2835 msgs/hr)

But really it should have processed many more users as it reports when I view the message in the phplist admin interface:

Code: Select all
entered   2014-07-11 17:29:17
modified   2014-07-17 20:23:13
embargo   2014-07-11 17:29:00
repearinterval   0
repeatuntil   2014-07-11 17:29:17
status   sent
userselection   
sent   2014-07-17 20:23:13
htmlformatted   1
sendformat   HTML
template   3
processed   5762
as text   8
as html   5766
as pdf   0
as text and pdf   0
viewed   0
bounce count   0
send start   2014-07-17 20:14:23
RSS template   
owner   2

So on one hand it's saying it processed 5760+ , but on the other hand it says 229, which jives with the time frame as it usually takes a lot longer to process than it seemed to.

The other weird part is that according to the log it processed this message twice. Once finding 17 users, once finding 229 users. I've seen it re-process the previous email before processing the new one, I've never figured out why it does that, but this time it seems like it's processing the same message twice.

Code: Select all
14432   del   processqueue   2014-07-17 20:05:47   Waiting for 3600 seconds before reloading

14431   del   processqueue   2014-07-17 20:05:47   Finished this run

14430   del   processqueue   2014-07-17 20:05:47   229 messages sent in 290.75 seconds (2835 msgs/hr)

14429   del   processqueue   2014-07-17 20:05:47   It took 6 mins 10 secs to send this message

14428   del   processqueue   2014-07-17 20:05:47   Processed 229 out of 229 users

14427   del   processqueue   2014-07-17 20:00:57   Found them: 229 to process

14426   del   processqueue   2014-07-17 20:00:56   Looking for users

14425   del   processqueue   2014-07-17 20:00:56   Processing message 387

14424   del   processqueue   2014-07-17 20:00:56   It is safe to click your "stop" button now, report will be sent by email to blahblahblah@artsupplywarehouse.com

14423   del   processqueue   2014-07-17 20:00:56   Processing has started, 1 message(s) to process.

14422   del   processqueue   2014-07-17 19:58:25   Waiting for 3600 seconds before reloading

14421   del   processqueue   2014-07-17 19:58:24   Finished this run

14420   del   processqueue   2014-07-17 19:58:24   17 messages sent in 41.68 seconds (1468 msgs/hr)

14419   del   processqueue   2014-07-17 19:58:24   It took 144 hours 25 mins 1 secs to send this message

14418   del   processqueue   2014-07-17 19:58:24   Processed 17 out of 17 users

14417   del   processqueue   2014-07-17 19:57:49   Found them: 17 to process

14416   del   processqueue   2014-07-17 19:57:43   Looking for users

14415   del   processqueue   2014-07-17 19:57:43   Processing message 387

14414   del   processqueue   2014-07-17 19:57:43   It is safe to click your "stop" button now, report will be sent by email to blahblahblah@artsupplywarehouse.com

14413   del   processqueue   2014-07-17 19:57:42   Processing has started, 1 message(s) to process


Any suggestions on how to investigate this would be very much appreciated. I tried searching the forums here, but either I can't figure out the right wording, or this is unusual, which it certainly is for me. I think the real question is why didn't it find or process all of the users?

Thanks
Spooooon
phpList newbie
 
Posts: 1
Joined: 5:45am, Fri 18 Jul, 2014

Return to Question & Problems - after installing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests