When sending message, Message field does not appear

Questions & Problems about Installing or Upgrading Version 2 phpList
Forum rules
Please help the volunteers to help you by supplying the version of phpList you are using, browser & version and if possible, a link to your phpList installation. This is for Version 2 of phpList (the orange one).

When sending message, Message field does not appear

Postby johnwargo » 1:10am, Fri 09 Aug, 2013

I just completed a new installation and I've created a list and am trying to send a test message. When I go to the send message area, the Message field doesn't appear. See attached screen shot.
Attachments
8-8-2013 9-10-38 PM.png
8-8-2013 9-10-38 PM.png (8.99 KiB) Viewed 3721 times
johnwargo
phpLister
 
Posts: 8
Joined: 8:40pm, Tue 06 Aug, 2013

Re: When sending message, Message field does not appear

Postby Dragonrider » 8:05am, Sun 11 Aug, 2013

I found this issue re-appeared after upgrading from 2.10.18 to 2.10.19 and the earlier send-core fix did not work this time.

I have solved it, at least for my affected installation, but saving the config/config.php file, wiping the lists directory clear and re-uploading from the zip file and replacing the config file with my saved copy.

Another alternative would be when upgrading, rather than over write your current lists directory, is upload to (eg:) lists2 directory, then copy the config.php file over from lists/config to lists2/config. Then rename lists to lists_old and lists2 to lists and you should now have a working updated installation of phpLists, with just the database to update by clicking the link at the top of your admin page.
My sites:- http://wharfedalefestival.co.uk, http://ilkleygardeners.org.uk, http://emergencyaid.net, http://dragonrider.co.uk
Latest phpList version is now 3.0.12 (3 February 2015) and requires a minimum of MySQL 5.0 and PHP 5.3.x
Dragonrider
Moderator
 
Posts: 3460
Joined: 6:58am, Sun 02 Jul, 2006
Location: Ilkley, West Yorkshire, United Kingdom

Re: When sending message, Message field does not appear

Postby chivy » 2:50am, Tue 13 Aug, 2013

I have this problem as well.
This is not an upgrade, it is a new install so those instructions don't really help.

The iconv module is there

This happens with both chrome & IE
Changes from standard installation are the directory name, maillist and the database name, also maillist. I think I have changed this config file correctly.
chivy
phpList newbie
 
Posts: 3
Joined: 1:35am, Tue 13 Aug, 2013

Re: When sending message, Message field does not appear

Postby chivy » 2:22am, Wed 14 Aug, 2013

I upgraded to version 3 and now the message area is appearing so no problem
chivy
phpList newbie
 
Posts: 3
Joined: 1:35am, Tue 13 Aug, 2013

Re: When sending message, Message field does not appear

Postby johnwargo » 1:06am, Tue 20 Aug, 2013

Same here - it is fixed with 3.
johnwargo
phpLister
 
Posts: 8
Joined: 8:40pm, Tue 06 Aug, 2013


Return to Installing & Upgrading

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests