Page 1 of 2

Illegal Character(s)...? Have a deadline :(

PostPosted: 5:12pm, Fri 31 Jan, 2014
by bekabug
If I copy string after string of lipsum into the campain content area, it's fine. Save as draft works, the next buttons work, going to a different setting section works.

If I paste this text:
http://pastebin.com/iV62d9Tf

All those things previously mentioned 404. I can't save or send. I can't find the illegal characters. I've tried disabling the editor and it still doesn't work. I've never had this happen before with phpList and this mailing has to go out today by 4pm EST.

Re: Illegal Character(s)...? Have a deadline :(

PostPosted: 5:14pm, Fri 31 Jan, 2014
by bekabug
I copied and pasted this into WordPress and it was fine. I also fixed the pastebin link...sorry! :oops:

Re: Illegal Character(s)...? Have a deadline :(

PostPosted: 5:54pm, Fri 31 Jan, 2014
by bekabug
ok. i copied and pasted everything one paragraph at a time. when i hit a snag, i went one LINE at a time.

It also 404s on save if I type this text content into the box so I am truly perplexed here.

It doesn't like:
Code: Select all
 Earlier analysis of NAEP data found Tennessee students had improved from 2012 to 2013 on fourth and eighth grade reading and math scores to a greater degree than any other state.


but the line immediately after that is fine. If I paste 5 paragraphs of lipsum, it's fine. :evil:

Re: Illegal Character(s)...? Have a deadline :(

PostPosted: 6:06pm, Fri 31 Jan, 2014
by bekabug
Ok it likes all the words in that sentence up to 2012 and everything after that causes an error. In fact, it doesn't matter what I type after that, it 404s on save UNTIL I hit '.' and start a new sentence.

What in the world is going on?

Re: Illegal Character(s)...? Have a deadline :(

PostPosted: 6:11pm, Fri 31 Jan, 2014
by bekabug
It looks like this is a bug! v3.0.5

If you type:
"from <any number>" or "graduated from West Point" it errors. SO. Fix it, please. I need a drink now.

Re: Illegal Character(s)...? Have a deadline :(

PostPosted: 6:13pm, Fri 31 Jan, 2014
by jimlongo
Make sure you are pasting plain text.
I usually put any text into a text editor and ensure that everything is converted to ASCII characters before pasting into PHPList compose area.
Text pasted from word, emails, and such will invariably contain hidden nastiness that will screw up your emails.

hth

Re: Illegal Character(s)...? Have a deadline :(

PostPosted: 6:22pm, Fri 31 Jan, 2014
by bekabug
It's not that. It's caused by the word from. As I said, I typed this stuff and it gave the error as well so it's not an encoding issue.

Re: Illegal Character(s)...? Have a deadline :(

PostPosted: 6:31pm, Fri 31 Jan, 2014
by jimlongo
I'd suggest it's not from the word "from" because I sent an email last night that had that word in it and it works fine.

It's some other installation issue.

Re: Illegal Character(s)...? Have a deadline :(

PostPosted: 6:47pm, Fri 31 Jan, 2014
by bekabug
No. There's plenty of FROMs in the email body until the line I pasted. After that point, no FROMs allowed. Maybe has something to do with the dashes? I don't know.

Remove the FROMs and all is good. Really, really irritating bug.

Re: Illegal Character(s)...? Have a deadline :(

PostPosted: 7:03pm, Fri 31 Jan, 2014
by jimlongo
yeah, I'm sure it's something else . . .

Re: Illegal Character(s)...? Have a deadline :(

PostPosted: 8:36pm, Fri 31 Jan, 2014
by bekabug
Did you try sending the entire thing?

I'm curious. Can you go to the pastebin link and try sending the entire message?

Re: Illegal Character(s)...? Have a deadline :(

PostPosted: 8:44pm, Fri 31 Jan, 2014
by jimlongo
Yes it sent me the entire email. If you pm me your email address I can send you the draft.

Re: Illegal Character(s)...? Have a deadline :(

PostPosted: 9:17pm, Fri 31 Jan, 2014
by Dragonrider
bekabug wrote:Did you try sending the entire thing?

I'm curious. Can you go to the pastebin link and try sending the entire message?

Like Jim, I've also copied and pasted your pastebin message into my phpList 3.0.5 install, it loaded in and sent correctly.

Did you paste the text into the editor WYSIWYG or the HTML Source option?

Re: Illegal Character(s)...? Have a deadline :(

PostPosted: 9:23pm, Fri 31 Jan, 2014
by bekabug
Neither works. I've tried it with and without fcke enabled. I always mark it up in TextWrangler then paste into the source area of the editor.

Re: Illegal Character(s)...? Have a deadline :(

PostPosted: 9:31pm, Fri 31 Jan, 2014
by bekabug
I've tried on my Mac using Chrome version 32.0.1700.102, Firefox v26. On a windows 7 computer, with IE, Firefox, & Chrome. No difference.

This is a brand new install. I did disable ModPageSpeed in the .htaccess and that made no difference.

I don't know what in my config would cause it to suddenly start hating on the word from. It's never done this before. I was literally typing one word at a time and saving between them. From is the only word it hangs on and only starting at that one line. There is a from in the very first sentence of the message that doesn't cause any problems. :/