[how to] put a subscribe form on one of my website pages

Solutions for other phpList version 2 users
Forum rules
Please do not ask questions here, this is for Solutions you have discovered or come across.

Postby H2B2 » 4:05am, Tue 27 May, 2008

Hitbear wrote:here is where the form is

www. easy big cash .com/ test.html

but i receive an error code when i try to subscribe to it.
You apparently installed phplist in yourdomain/mail/
However your form action refers to yourdomain/lists/ which explains the 404 error. So you'd need to change the form action url and refer to the correct directory, i.e. use "mail" instead of "lists"

IMPORTANT: Before you do that, you'd need to create at least one list, and activate it. This is explained in the docs. I strongly suggest you start with reading the Setup documentation. Remember, EACH step described in that documentation page is important. So, follow up on all the links in that page, otherwise you'll get nowhere: http://docs.phplist.com/SettingUpForUse

Basically my advice is to first get your system working as a standard system. If everything has been tested and works OK, then go one step further and customize your subscribe form.
H2B2
Moderator
 
Posts: 7188
Joined: 1:51am, Wed 15 Mar, 2006

Postby Edtek » 3:36am, Mon 30 Jun, 2008

Thanks. I was trying to do this and was having issues. This thread solved my problem
Edtek
phpLister
 
Posts: 13
Joined: 8:32pm, Sat 31 May, 2008

Postby jeskremer » 1:55am, Sat 05 Jul, 2008

I have a custom embedded subscribe page and figured out how to redirect my pages to new .html page. I can't figure out what code to embed into the confirmation, preferences, and unsubscribe pages though.
jeskremer
phpLister
 
Posts: 12
Joined: 5:48am, Wed 18 Jun, 2008

Postby Rodger » 8:06am, Sat 05 Jul, 2008

14 pages later... now my eyes hurt

can someone please paste a working form code so i can get opt ins from any html page i want?
Rodger
phpLister
 
Posts: 8
Joined: 2:49pm, Mon 19 May, 2008

Postby TVLe » 12:52am, Wed 09 Jul, 2008

The code seems to work from the first page. The only problem is with IE. For some reason when submitting the form in IE it goes to a secondary page that requires you to click a submit button again. In firefox it automatically submits from the first page.

Anyone have any ideas why this could be?

Thanks,

Thomas
TVLe
phpList newbie
 
Posts: 2
Joined: 12:47am, Wed 09 Jul, 2008

Postby TVLe » 1:27am, Wed 09 Jul, 2008

I must have skipped over this part. I added that hidden element and it works like a charm. Weird, though, that firefox wasnt picky about it and IE is.

* If you want to use an image instead of the standard submit button, you must add the following hidden field tag to your form:
Code: Select all
<input type="hidden" name="subscribe" value="yes">

Thomas
TVLe
phpList newbie
 
Posts: 2
Joined: 12:47am, Wed 09 Jul, 2008

Postby Life » 2:42pm, Fri 11 Jul, 2008

Hi.

That's is great, thanks. :)

I need some help now with adding the option of joining different lists. What should I write in the code?

Many thanks.
Life
PL Nut
 
Posts: 25
Joined: 2:04pm, Fri 11 Jul, 2008

Is Joomla Causing A problem - Subscribe Page keeps coming up

Postby markcrobinson » 11:27pm, Sun 13 Jul, 2008

I have carefully gone through the posts and the documentation page. No matter what I do, the "Subscribe Page" keeps coming up as if the variables are not being sent.

No matter what I do, the signup page is still coming up. Could it be because I'm trying to use it inside a Joomla website?

Http://www.HandicappedPets.biz
markcrobinson
phpLister
 
Posts: 14
Joined: 2:04am, Fri 19 Jan, 2007

Postby J_S » 5:56pm, Tue 29 Jul, 2008

god bless you, H2B2
J_S
Admin
 
Posts: 674
Joined: 10:18pm, Fri 11 Apr, 2003

I don't understand the reference

Postby markcrobinson » 6:38pm, Tue 29 Jul, 2008

What is H2B2?
markcrobinson
phpLister
 
Posts: 14
Joined: 2:04am, Fri 19 Jan, 2007

Postby J_S » 7:06pm, Tue 29 Jul, 2008

phpList's hero
J_S
Admin
 
Posts: 674
Joined: 10:18pm, Fri 11 Apr, 2003

Postby J_S » 7:07pm, Tue 29 Jul, 2008

not what, who. it's a person
J_S
Admin
 
Posts: 674
Joined: 10:18pm, Fri 11 Apr, 2003

Postby markcrobinson » 7:46pm, Tue 29 Jul, 2008

I'm sorry - I'm not following - but I am really stuck on this problem - is your post suggesting a solution?

I need an 'enter your email address' on the front page of a Joomla site - but can't seem to get any of the solutions here to work.

If you're willing to help, please tell me what I can do to make that possible.

Thanks!
markcrobinson
phpLister
 
Posts: 14
Joined: 2:04am, Fri 19 Jan, 2007

Postby H2B2 » 12:28am, Wed 30 Jul, 2008

I guess J_S was suggesting that I'd answer your question :wink: Unfortunately I'm not familiar with Joomla, so my help could well be ineffective.

You could post your form code here (if you do, make sure you click on "Disable HTML in this post" when editing your message) so we could have a look, and perhaps help you in finding a solution.
H2B2
Moderator
 
Posts: 7188
Joined: 1:51am, Wed 15 Mar, 2006

Postby J_S » 2:52pm, Wed 30 Jul, 2008

yes, my comment was directed only to praise H2B2. Unfortunately, I'm not familiar with Joomla either. but you can post your code to see if perhaps there's a tweak that can be made.
J_S
Admin
 
Posts: 674
Joined: 10:18pm, Fri 11 Apr, 2003

PreviousNext

Return to Answers, Howtos, Tips & Tricks

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest